HALITOSI

Què és l’halitosi?

L’halitosi, també anomenada mal alè, al·ludeix al conjunt d’olors desagradables que sorgeixen de la boca independentment de quin en sigui el seu origen.
Al contrari del que s’assumeix, l’halitosi és gairebé sempre producte d’una deficient salut bucodental. Tant és així que, un 90% de casos, l’halitosi té el seu origen a la boca i més de la meitat d’ells estan estretament vinculats amb malalties de la geniva.
Els bacteris responsables de la gingivitis i de la periodontitis produeixen gasos pudents. Aquesta olor desagradable és més intensa en els primers moments del dia, després d’aixecar-se.
Les causes que ho provoquen són, d’una banda, que el flux salivar disminueix durant el son i, de l’altra, que els bacteris han tingut hores per desenvolupar-se sobre la superfície de la llengua i la resta de teixits tous de la cavitat bucal.

També detecta presència d’halitosi en casos de tractament amb diversos fàrmacs, situacions d’estrès, embaràs i fases premenstruals. En una primera fase hem d’arribar al diagnòstic precís de l’origen d’aquesta mala olor.

A la consulta disposem d’un cromatògraf de gasos (Oral Chrome) que permet mesurar la presència de gasos sulfurosos en boca i determinar si el seu origen és intra o extraoral, resultat que ens orientarà al tractament més adequat.

El tractament de l’halitosi té com a principals objectius:
• Disminuir el nombre de bacteris productors de mala olor que principalment s’assenten al dors posterior de la llengua i en els solcs o bosses periodontals.
• Reduir els substrats proteics que intervenen en el procés metabòlic d’aquests bacteris.
• Neutralitzar la volatilització d’aquests productes pudents.

Una vegada que el problema de l’halitosi és diagnosticat disposem de recursos terapèutics que controlin aquesta situació:
• S’aconsella la neteja i poliment dental professional, l’explicació i reforç de la higiene oral, amb instruccions de raspallat adequades, neteja interdental amb seda dental i / o raspalls interproximals.
• Mesures d’higiene lingual amb un raspador lingual, fins a la zona posterior de la llengua.
• Ocupació de col·lutoris bucals (els més eficaços són la clorhexina i el clorur de cetilpiridini).

Compromesos amb la teva salut bucal

Demanar visita...973 22 08 29Trucan's o envía'ns un missatge

  Nom i cognoms

  Motiu de la seva visita

  Telèfon de contacte

  El vostre correu electrònic

  Comentaris

  Com heu conegut Esmatges Periodòncia?
  RecomanacionsPublicitatAltres

  Com preferiu que li contestem?
  EmailTelefònicament

  Solicitar visita...973 22 08 29Llámanos o envíanos un mensaje

   Nombre y apellidos

   Motivo de su visita

   Teléfono de contacto

   Correo electrónico

   Comentarios

   ¿Como conoció Esmatges Periodoncia?
   RecomendacionesPublicidadOtros

   ¿Como prefiere que le contestemos?
   Correo ElectrónicoTelefónicamente